Živio Život

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

U Rovinju od 23. do 26.9. održan je najveći komunikacijski festival u regiji; WEEKEND MEDIA FESTIVAL. Ove godine slogan mu je bio ŽIVIO ŽIVOT. Nakon jednogodišnje stanke, zbog pandemije korone, četrnaesto izdanje WMF ponovno je okupilo brojne stručnjake iz svijeta medija i komunikacija.

Na Festivalu su sudjelovala brojna poznata imena koja su raspravljala o svim aktualnostima novog normalnog doba. Tako je održan panel „Event budućnosti-je li druženju uživo došao kraj?“ na kojem su Berislav Marszalek, direktor i osnivač najuspješnije regionalne event platforme Entrio.hr i Boris Kovaček, izvršni direktor i producent WMF istaknuli važnost virtualnih evenata te njihov značaj u vrijeme pandemije. Na panelu „Teorije zavjere 21. stoljeća; cyber rat između istine i laži“ moderator Neven Kepenski, direktor Media bar-a i Velimir Grgić, novinar, scenarist i redatelj istaknuli su važnost ne uzimati sve informacije s interneta zdravo za gotovo. Za neke je zemlja još uvijek ravna ploča… Na panelu „Što te ne ubije to te ojača-poslovanje u izazovnim vremenima“ Hrvoje Josip Balen, član uprave Algebre, Boris Vujičić, guverner HNB, Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije i Tomislav Rosandić, direktor Dalekovoda istaknuli su kako je takozvani „home office“ obrazac poslovanja označio revoluciju u poslovnom smislu. Božo Skoko, vodeći hrvatski stručnjak za nacionalno brendiranje govorio je brandiranju država na predavanju pod nazivom „Države kao komunikatori;od danskog Hyggea do korejskog BTS-a“. Moderirao je i panel „Made in Croatia“na kojem se raspravljalo o prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. U diskusiji su sudjelovali Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, Predrag Grubić, esejist, kritičar i direktor korporativnih komunikacija Adris grupe, akademik Igor Rudan, izbornik Zlatko Dalić i dizajner Davor Bruketa. Na panelu „Aktivirajmo promjene“ govorile su Jelena Veljača iz udruge „Spasi me“, Sandra Benčić, predsjednica kluba Zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru, Vesna Blašković iz udruge „SOS Zagreb“ te Asja Krsmanović, jedna od osnivača Facebook stranice „Nisam tražila“. One su zaključile kako je aktivizam opet „in“, a nove tehnologije i društvene mreže otvorile su put ka lakšem upućivanju apela društvu. O novim tehnologijam i pametnim telefonima govorio je međunarodno priznati njemački psiholog Manfred Spitzer na predavanju „Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu“. Istaknuo je negativan utjecaj pametnih telefona na život i zdravlje ljudi.

Na Weekendu je stvarno živio život pod epidemiološkim mjerama, ali ipak i dalje je bilo druženje vrhunskih stručnjaka, razmjena novih ideja i sklapanje novih poslovnih veza, ali i prijateljstava.

Podijelite sa prijateljima:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ova web lokacija koristi “kolačiće” (eng. “cookies”) kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.