QUORA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ako ste odrastali u doba prije široke upotrebe interneta, tada se sjećate crvene, debele knjige 1000 zašto, 1000 zato. To je bilo doba kada ste nepoznate pojmove pretraživali u enciklopedijama, seminare pisali u knjižnicama. Ako pripadate generaciji Z, tada ste vjerojatno Google pitali šta je to enciklopedija.
Iako Google zna odgovor na svako pitanje, postoji servis koji je odličan baš za pitanja i odgovore. To je Quora. Platformu su osmislili Adam D Angelo i Charlie Cheev 2008. godine kada su napustili Facebook. Quora predstavlja kolekciju korisničkih kreiranih pitanja i odgovora koji se mogu editirati od strane svakog korisnika. Njen glavni cilj je postati najbolji mogući resurs za sve one koji imaju neka pitanja te da svako pitanje postane kolekcija najboljih odgovora na to pitanje. Korisnici servisa su ti koji glasaju za najbolji odgovor te na taj način rangiraju odgovore. Quora je fokusirana na traženje eksperata na svim područjima. Quora ima aplikacije za pametne telefone tako da se sadržaj u formi pitanja i odgovora može pregledavati na Androidima I na IOS sustavima. Korisnici mogu pratiti ljude, teme i pitanja. Quoru prate i održavaju samo korisnici. No, zašto koristiti Quoru ako Google zna odgovor na sva pitanja? Zato što visoko rangiran odgovor na Quori od strane stručnjaka na tom području ima veću vjerodostojnost. Osim širenja obzora svoga znanja ta aplikacija nam je korisna i za networking s ljudima s kojima inače možda ne bi došli u kontakt.
Ako nije bilo na Facebooku, kao da se nije dogodilo. Tako kažu pa stoga, neki ljudi svaki svoj ručak objave na Facebooku. Kada krene advent Facebook je zatrpan slikama adventskih vjenčića, zatim borova, pa ruža za Valentinovo itd. No, ako vas zanima naučiti nešto novo, proširiti svoje obzore , registrirajte se na Quoru. Besplatno je.

Podijelite sa prijateljima:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ova web lokacija koristi “kolačiće” (eng. “cookies”) kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.